Hjerterom skulpturen – et prosjekt for deltakelse og samhold i Oppegård!

Hjerterom skulpturen – et prosjekt for deltakelse og samhold i Oppegård!

Vipps_logo_RGBVi holder nå på med en folkefinansierings kampanje for å få skulpturen Hjerterom helt ferdig. Mer honorar til kunstnerne behøves, og penger til installasjon av varmekabler i benkene og musikk i skulpturen trenger vi også. Hjerterom vil få den siste vårpussen våren 2017.   

Du kan gi ditt bidrag via Vipps nummer 88867 – Trykk +, velg “send penger”, skriv Hjerterom eller nummer 88867 i søkefeltet og velg Hjerterom skulptur Kolbotn – du vil se bilde av skulpturen. Om du ikke bruker Vipps kan du gi ditt bidrag til konto nummer 6242.05.66080 (Foreningen Mikrofinans Norge – Skaperstedet)

Takk for ditt bidrag!

Litt bakgrunnsinformasjon

I forbindelse med 100 års jubileet for Oppegård Kommune i 2015 tok Foreningen Mikrofinans Norge – Skaperstedet på seg ansvar for å lage et kunstverk og annen utsmykning i Generasjonsparken bak Kolben i samarbeid med Oppegård Kommune. Dette er et delaktig samfunnskunst prosjekt, og vi håper det inspirerer til eierskap av offentlig rom, identitet og tilhørighet. Skulpturen ble avduket den 22. juni 2016 med ca. 300 tilskuere, og Ordfører i Oppegård Thomas Sjøvold sto for den høytidelige avdukingen,  Kolbotngarden lyden av en gong markerte øyeblikket vi hadde ventet på så lenge. Se mer info fra Oppegård kommunes hjemmesider. Arikkel med film ble laget av Oppegård Næringsforum Flere avisoppslag i lokalpressen finnes: http://www.oblad.no/nyhet/oppegard/kolbotn/avduket-hjerterom-skulpturen-pa-kolbotn/s/5-68-183394 og http://www.oavis.no/artikler/der-det-er-hjerterom/349506 og mye flere artikler (6) kom i papirutgavene i løpet av prosessen.

Katrina Vrebalovich er kunstnerisk ansvarlig, og skulptøren Vilde Vegem har bidratt mye til formgiviningen. Hans Henrik Øhlers og German Evangelisti har stått for mye av byggeprosessen i stål og sement. Daglig Leder Unni Beate Sekkesæter står bak som posjektleder på vegne av Foreningen Mikrofinans Norge, Skaperstedet. Mange andre kunstnere og frivillige har også bidratt i proseesn – et varmt takk til alle!

I mai 2015 ble det holdt flere workshops i Kolben Kulturhus. Barn, unge og voksne lagde 300 mosaikk bilder til skulpturen i løpet av 20 dager med mosaikk verksted . Både mosaikk og fliser er nå brukt på kunstverket i Generasjonsparken. Skulpturen heter «Hjerterom» og et er mulig å sitte inne i den og klatre på deler av den på utsiden. Det vil også brukes elementer av lyd inne i skulpturen – en spesialkomposisjon laget av Tal Coleman er ferdig, og den skal installeres våren 2017. På sikt håper vi også at “Lyden av Oppegård” skal finne veien til Hjerterom gjennom bidrag fra kor og orkestre/band i Oppegård i tiden som kommer! Deltakelse fra befolkningen står i fokus, og vi har derfor gjennomført en rekke workshops med skoler og befolkningen generelt i 2015.

Vi har også et ønske om å få minst 1 bitteliten ting fra hver av de 17 oldtidsgårdene som er symbolisert i kommune-våpenet. Disse tingene ønsker vi å montere inne i skulpturen med hver sin lille historie. Vi er også interessert i andre ”rariteter” med sin egen lille historie som kan monteres inne i skulpturen for å markere at dette er hele Oppegårds skulptur!

Vi takker alle sponsorer fra både offentlige institusjoner og Næringslivet som har bidratt med tilskudd og med gratis fliser, speilglass, rabatter på utstyr, rabattert leie, og sponsorpenger! Så langt har disse bidratt, men vi håper det blir flere!

Image_001  Image_012  Image_011   Image_009   Image_007thJ380DYUY  Image_013Image_006    Image_005        logo NAV       ok_logo_small

 

  glassmester_1_facebook       02aec9_38b7dd3fe4a9446f9c359ed050856206            13140904_10153377213535448_564527193_n          Image_004

 

Written by Unni Beate Sekkesæter

Leave a reply